۱۳۸۹ آذر ۹, سه‌شنبه

دفتر تعاوني مسكن "انجمن صنفي روزنامه نگاران ایران" فك پلمب شد


بيانيه هئيت مديره انجمن صنفي روزنامه ‌نگاران ايران

دفتر تعاوني مسكن انجمن صنفي فك پلمب شد

پايگاه اطلاع رساني انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران: دفتر اداري انجمن صنفي روزنامه‌نگاران ايران كه از اواسط مرداد ماه توسط دادستاني تهران وبا حكم سعيد مرتضوي پلمب شده بود،روز دو شنبه، 8 آذر فك پلمب شد،تا تعاوني مسكن انجمن فعاليت اداري خود را استمرار دهد.

به همين مناسبت هئيت مديره انجمن صنفي روزنامه‌نگاران ايران در اطلاعيه به تشريح وضعيت كنوني انجمن صنفي روزنامه‌نگاران ايران پرداخت

در اين بيانيه‌آمده است:«انجمن صنفي روزنامه‌ نگاران ايراني» به اطلاع عمومي روزنامه‌نگاران به ويژه اعضاي محترم خود مي‌رساند كه به دنبال پملپ موقت ساختمان انجمن صنفي، رايزني‌ها و مذاكرات چند جانبه‌اي با دادستاني عمومي و انقلاب تهران و ساير دستگاه‌هاي ذي‌ربط و با هدف ادامه فعاليت صنفي ـ حرفه‌اي «انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران» و زدودن ابهامات و رفع سوء تفاهم نهادهاي مسئول به عمل آمده كه در نتيجه آن «شركت تعاوني مسكن اعضاي انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران» از تاريخ هشتم آذرماه جاري اجازه يافت فعاليت قانوني خود را در محل قبلي، ادامه دهد.

«انجمن صنفي روزنامه‌نگاران ايران» اگرچه اين اقدام را در مقايسه با حجم انتظارات و توقعات قانوني روزنامه نگاران عضو كافي نمي‌داند، اما اين گام نخست را به فال نيك گرفته و اميدوار است با ادامه رايزني و مذاكرات جاري كه در چارچوب ضرورت بهره‌مندي روزنامه‌نگاران از حق فعاليت صنفي صورت مي‌گيرد. فعاليت صنفي و حرفه‌اي اين تشكل فراگير روزنامه‌نگاران، همچون گذشته ادامه پيدا كند.

از اين رو «انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران» ضمن ابراز خرسندي از فك پلمپ دفتر تعاوني مسكن اعضاي انجمن صنفي روزنامه نگاران توجه همكاران و اعضاي محترم را به نكات زير جلب مي‌كند:



1ـ فقط آن گروه از اعضاي محترم انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران كه به صورت همزمان عضو تعاوني مسكن بوده و يا ديگر اعضايي كه علاقمند به عضويت در شركت تعاوني هستند، از تاريخ انتشار اين اطلاعيه مي‌توانند به منظور اطلاع از وضعيت پروژه‌هاي مسكن روزنامه نگاران و انجام ساير امور اداري مربوطه به محل شركت تعاوني مسكن مراجعه كنند.

2ـ فعاليت «انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران» به ويژه امور دبيرخانه‌اي آن، از قبيل تمديد اعتبار كارت عضويت داخلي و بين‌المللي اعضاء امور بيمه بيكاري و فعاليت كميته‌هاي عضوگيري و رفاهي تا اطلاع ثانوي همچنان ميسر نيست.

۱۳۸۹ آذر ۵, جمعه

یادداشتی بر سرعت عمل قوه ی قضاییه

------------
با گذشت کمترین زمان ممکن تکلیف پرونده ی جنایت مشهور به سعادت آباد روشن شد تا یکی از پر سر وصدا ترین جنایات دهه ی اخیر کشور با تلاشی مثال زدنی به سرانجام رسیده و مختومه شود.

آنچه در این میان ارزشمند می نماید، سرعت عمل خوب و اراده ی قوی برای رسیدگی به جنایتی بس هولناک بود که در روز روشن ومقابل دیدگان رهگذران به وقوع پیوست؛ اما ناگفته هایی در این میان باقی می ماند که به نظر می رسد با وجود حاشیه ای بودن از اصل موضوع نیز مهمتر باشد.

سابقه نشان داده است برخورد با پرونده های اینچنینی راه حل اساسی نبوده و حکم مسکنی کوتاه مدت را دارد که با گذشت زمان از یاد وخاطر متجاوزین به حقوق شهروندان خواهد رفت . درسالهای اخیر پرونده هایی نظیر "خفاش شب "که در آن تعداد زیادی از زنان و دختران مورد اذیت و آزار قرار گرفته و درنهایت به قتل رسیده اند در گوشه وکنار کشور کم وبیش مفتوح و رسیدگی شده است که اخرین آنها قاتل سریالی زنان و دختران آبادانی و خرمشهری بود که چندی پیش به دار مجازات آویخته شد.

حال چه باید کرد تا اینگونه حوادث تکرار نشده و یا به حداقل ممکن برسد؟ جرم وجنایت و جنحه ریشه در نابسامانی های اقتصادی خانوار، تربیت نادرست ، سست شدن بنیان خانواده ها و مسایلی از این دست دارد. با نگاهی کوتاه به موارد متعدد، در می یابیم بیشتر جنایات ریز و درشت ریشه در موارد مالی داشته و حتی در همین مورد اخیر قوی ترین انگیزه ی ارتکاب به جنایت بوده است.

بیکاری، سرگشتگی، فراموش کردن آداب زندگی خانوادگی و اجتماعی، عدم احترام به حقوق شهروندی دیگران و مواردی از این دست باعث بروز مشکلاتی می شود که بسیار در حال فزونی است. بسیار مشاهده شده روابط نامشروع جنسی بهانه ای بوده تا افرادی از این طریق دست به سو استفاده هایی بزنند که گاه توان فرار از تبعات ان را پیدا می کنند؛ اما گاهی نیز در چنگال زیاده خواهی خود و خشم دیگران گرفتار می شوند.

متاسفانه با رشد فزاینده ی ثروت اندوزی و رواج مشاغل کاذب و عموما دلالیسم، نتوانسته ایم فرهنگ استفاده ی صحیح از منابع مالی را رواج دهیم و بسیار دیده ایم که افرادی با دارا بودن ثروت های انچنانی و اینچنینی از حداقل فرهنگ استفاده از آن بی بهره اند و شرم آور تر از آن ، این است که عموم جامعه نیز با بی توجهی به جنبه های تربیتی و فرهنگی ماجرا، رهروی بی چون و چرای این دسته از افراد هستند واین خود آثار زیانبارتری خواهد داشت وهم اکنون دملی است چرکین که در آینده تبدیل به کوهی از مشکلات اجتماعی خواهد شد.

امیدواریم مسئولین مربوطه با نشست هایی کارشناسی و ریشه یابی عوامل اینگونه جنایت ها و با بررسی های دقیق راه را بر حوادث بعدی ببندند که این میسر نمی شود مگر با خواست و اراده ی محکم و ایمان به هدف که در پرونده ی سعادت آباد به خوبی نمایان شد.
این یادداشت را اینجا(سایت حقوقی مهروداد) هم می توانید بخوانید

۱۳۸۹ آبان ۲۷, پنجشنبه

لایحه ی خانواده

"افشین معشوری""

موضوع خانواده درسراسر دنیا با باورهای قومی،ملی ومذهبی جوامع سرو کار دارد، در کشور ما از گذشته تاکنون خانه وخانواده قداستی داشته که با گسترش ارتباطات و مراودات ماشینی آرام آرام از استحکام آن کاسته شده و امروزه ناگزیر با وضع قوانینی خاص در صدد کنترل بعضی از ناهنجاریهای حاصل از زیاده خواهی و گاه تمامیت خواهی عده ای برآمده اند.

سرانجام پس از چند سال کش و قوس قانون موسوم به لایحه ی خانواده در مجلس تصویب شد و به زودی با طی مراحل اداری اجرایی خواهد شد.آنچه در این میان مهم است نحوه ی اجرای قانون است، هر چند این قانون به خوبی نوشته و بارها اصلاح شده باشد، ضمانت اجرایی هر قانونی بسته به عواملی است که دست اندرکار اجرای آن هستند.

متاسفانه در کش و قوس تصویب و عدم تصویب این لایحه از سوی دست اندرکاران(موافقان و مخالفان) سخنانی رد وبدل شد که بوی حمایت های بی دلیل و افراطی جنسیتی می داد و منطق کمتر درآن دیده می شد، می شد با هم اندیشی مثبت به مراتب قوانینی محکم تر و البته منطقی تر وضع و به مرحله ی اجرا گذارد.

در کشور ما پیش از این نیز قوانینی برای جلوگیری بی مورد از چند همسری وجود داشته است؛ اما عده ای با دور زدن قانون اقدام به ازدواج های متعدد می نموده و در نهایت به امیال خود می رسیده اند.عده ای از فعالان زنان با اشاره به پاره ای از موارد این لایحه، آن را راهی برای فعالیت زنانی می دانند که با قرار گرفتن سر راه مردانی گاه بوالهوس و استفاده از نقاط ضعف این قانون به اخاذی خواهند پرداخت.

یک نماینده ی زن سابق مجلس معتقداست همانگونه که این لایحه راه ازدواج مجدد مردان را هموار می کند می بایست متقابلا حق طلاق را به زنان بدهد تا بتوانند در صورت تخلف مردان تقاضای طلاق با دریافت کلیه ی حق و حقوق را بکنند.گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز نشان می دهد قانونی شدن ازدواج مجدد منجر به کاهش نرخ ازدواج در کشور می شود.

به هر حال به نظر می رسد با تمام چانه زنی ها و چالش های پشت سر گذاشته شده لایحه ی حمایت از خانواده بدون اشکال نبوده و تا استانداردهای مورد نظر عامه ی جامعه فاصله ی بسیاری دارد.امیدواریم قانون تصویب شده پس از این از بازدارندگی پیش بینی شده توسط طراحان برخوردار گردد و شاهد اجرای صحیح آن از سوی مقامات اجرا کننده باشیم.
این مقاله را اینجا (سایت حقوقی مهروداد) نیز می توانید بخوانید

۱۳۸۹ آبان ۱۸, سه‌شنبه

درباب مهاجرین رسانه ای

با دوستی صحبت می کردیم در باب دوستان و بزرگان و حتی آدمهای معمولی که از ایران رفتند و آن سوی دنیا با رسانه های خارجی همکاری می کنند می گفت:

بسیاری از اینها فلانند و بهمان، البته من با همه ی فرمایشات این دوست گرامی موافق نیستم؛ اما در تنهایی خودم عملکرد بعضی از حضرات را در ذهنم مرور کردم و دیدم این نازنین برادر به قول قدیمی ها پر بیراه نمی گوید، مثلا:

بنده خدایی بود که هر روز در برنامه های مختلف رادیویی وقتی پیچ رادیو را باز می کردی، شروع می کرد به موعظه کردن و خلاصه آداب زندگی و تا مرز فتوا نیز پیش می رفت؛ اما همینکه پایش به کمی آن ورتر از ایران/اروپای شرقی/رسید حالا در برنامه های مستقیم رادیویی با نوای موسیقی های بیست و پنج زاری می گوید:

هااااااااااااااااااااا بیا، حالا، بیا....

مرحوم فروغ می گوید:

من آدمهایی را می شناسم که وقتی شعر می خوانند بسیار نازنین و خوبند؛ اما همینکه بشقابی پلو را جلویشان می بینند، می شوند یک آدمِ حریصِ، شکمویِ.... خوب، من شعر این آدمها،حرف این آدمها و خود این آدمها را باور ندارم .(1)

دوستان دیگری هم هستند که تا زمانی اینجا بودند البته اهل موعظه نبودند؛ اما انگار همینکه پایشان به آنطرف رسید یادشان رفت اینجا حرف از آزادی و دموکراسی و نامهای دهن پر کن دیگر می زدند. حضرات انسوی دنیا نشسته اند و برای جوانان و گاه حتی پیران این مملکت نسخه های غیر قابل استفاده می پیچند و لابد بعد از اتمام برنامه ی زیبایشان!!به ریش ما مردم مفلس یک لا قبا نیز می خندند.

بد روزگاری است، دل بستن به آدمهایی که سقف آرزوهایشان همان یک بشقاب پلوی معروف مرحوم فروغ است(2) اندکی دارد به ضرر افکار عمومی آگاه ما تمام می شود، این مردم حالا هم که اندک اندک در حال روشن شدن هستند آدمهای سابقا خودی و این روزها آزاد از هر نوع قید وبند، انگار نمی خواهند بگذارند ..

البته داریم معدود افرادی که رفتند و به کار خود مشغول اند و آب به آسیاب کسانی که خون به دل مردم کردند نمی ریزند و البته همیشه اینگونه انسانهای باشرف تا همیشه ی تاریخ مهجور می مانند، به سازهای آدمهای اجیر شده(اجیر برای هر جریانی) گوش نکنیم و چشممان را بازکنیم تا آیندگان در مورد ما قضاوت کنند.

پی نوشت:

1-نقل به مضمون

2-اینجا بشقاب پلو همان زندگی در غرب است.

۱۳۸۹ آبان ۱۰, دوشنبه

به یاد سینامدبرنیا

نفرین به سفر که هرچه کرد او کرد....

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
دورادور دوستان خوبی بودیم، نازنین و با سواد بود و اهل تحقیق و مطالعه، خبر داد که ناشر کتاب همسرش پیشنهاد داده است تا برای رفع پاره ای از اشکالات به ارشاد تهران مراجعه کنند، فرصت خوبی بود، قراری گذاشته شد، نمایشگاه مطبوعات مکان خوبی بود تا با این شاعر جوان و آتیه دار گیلانی دیداری تازه کنیم، آمد، خوش برخورد و خنده رو، ساده و صمیمی، چند ساعتی با هم بودیم، از گیلان گفت و از آرزوهایش برای سرزمین مادری مان، می گفت: دارند زبان مادری را از یاد می برند، می گفت: خوشحال است که به همت دوستانش دارند زبان فراموش شده ی گیلان را احیا می کنند، می گفت .......
خیلی چیزهای دیگر در این دیدار کوتاه چند ساعته ی مان گفت که حالا وقتش نیست تا بازگو کنم.

خبر؛ اما بسیار کوتاه تر از آن بود که فکرش را بکنیم:

سینا مدبر نیا و همسرش در راه بازگشت به رشت براثر سانحه ی رانندگی جان به جان آفرین تسلیم کردند.

باور نکردم، با دوست نازنین اش"فرزین" تماس گرفتم، گریه می کرد، گفت که خبر درست است، از صدایش به خوبی می شد شدت اندوه اش را فهمید.

                                        حالا این لوتکا بدون ناخدا مانده است.........

افسوس؛

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

روحش شاد/دهم آبان ماه 1389

افشین معشوری/تهران