۱۳۸۹ آبان ۲۷, پنجشنبه

لایحه ی خانواده

"افشین معشوری""

موضوع خانواده درسراسر دنیا با باورهای قومی،ملی ومذهبی جوامع سرو کار دارد، در کشور ما از گذشته تاکنون خانه وخانواده قداستی داشته که با گسترش ارتباطات و مراودات ماشینی آرام آرام از استحکام آن کاسته شده و امروزه ناگزیر با وضع قوانینی خاص در صدد کنترل بعضی از ناهنجاریهای حاصل از زیاده خواهی و گاه تمامیت خواهی عده ای برآمده اند.

سرانجام پس از چند سال کش و قوس قانون موسوم به لایحه ی خانواده در مجلس تصویب شد و به زودی با طی مراحل اداری اجرایی خواهد شد.آنچه در این میان مهم است نحوه ی اجرای قانون است، هر چند این قانون به خوبی نوشته و بارها اصلاح شده باشد، ضمانت اجرایی هر قانونی بسته به عواملی است که دست اندرکار اجرای آن هستند.

متاسفانه در کش و قوس تصویب و عدم تصویب این لایحه از سوی دست اندرکاران(موافقان و مخالفان) سخنانی رد وبدل شد که بوی حمایت های بی دلیل و افراطی جنسیتی می داد و منطق کمتر درآن دیده می شد، می شد با هم اندیشی مثبت به مراتب قوانینی محکم تر و البته منطقی تر وضع و به مرحله ی اجرا گذارد.

در کشور ما پیش از این نیز قوانینی برای جلوگیری بی مورد از چند همسری وجود داشته است؛ اما عده ای با دور زدن قانون اقدام به ازدواج های متعدد می نموده و در نهایت به امیال خود می رسیده اند.عده ای از فعالان زنان با اشاره به پاره ای از موارد این لایحه، آن را راهی برای فعالیت زنانی می دانند که با قرار گرفتن سر راه مردانی گاه بوالهوس و استفاده از نقاط ضعف این قانون به اخاذی خواهند پرداخت.

یک نماینده ی زن سابق مجلس معتقداست همانگونه که این لایحه راه ازدواج مجدد مردان را هموار می کند می بایست متقابلا حق طلاق را به زنان بدهد تا بتوانند در صورت تخلف مردان تقاضای طلاق با دریافت کلیه ی حق و حقوق را بکنند.گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز نشان می دهد قانونی شدن ازدواج مجدد منجر به کاهش نرخ ازدواج در کشور می شود.

به هر حال به نظر می رسد با تمام چانه زنی ها و چالش های پشت سر گذاشته شده لایحه ی حمایت از خانواده بدون اشکال نبوده و تا استانداردهای مورد نظر عامه ی جامعه فاصله ی بسیاری دارد.امیدواریم قانون تصویب شده پس از این از بازدارندگی پیش بینی شده توسط طراحان برخوردار گردد و شاهد اجرای صحیح آن از سوی مقامات اجرا کننده باشیم.
این مقاله را اینجا (سایت حقوقی مهروداد) نیز می توانید بخوانید

۲ نظر:

farzin karegar گفت...

درود
مطرح شدن بحث لايحه خانواده يك بحث انحرافي است كه يك مقدار سر ژورناليستها شلوغ بشه والا همه ما ميدانيم در كشور ما قانون يعني هر كي پاكت پولش چربتر باشه و در پشت هر قانوني اينقد تبصره مياد كه دست واسه خواص باز ميمونه مجس اينقد خلوته كه نماينده صومعه سرا هم شاعر شده
گيلك بمني

حمید زارع گفت...

سلام این قانونو برای اینکه بهترو قانونی تر بتونن کثافت کاریاشونو بکنن بحثشو راه انداختن.نگران نباش آش همون اشه...